Ronny DalengRonny Daleng, Kalkulatør og BIM-koordinator - Ansatt i Con-Form siden 2015

På kontoret til Ronny Daleng, ved Con-Forms hovedkontor i Oslo, er det synlige bevis på en aktiv ansatt. Her henger både fagbrev, mesterbrev og ikke minst resultater fra bedriftsidretten.

På dataskjermene vokser nye, store byggeprosjekter frem. Ronny kalkulerer og utvikler Con-Forms leveranser i samsvar med byggets øvrige tekniske løsninger.

Etter seks år som tømrer, inkludert lærlingtiden, ønsket Ronny å være mer delaktig i konstruksjon og utvikling.

– Jeg trivdes veldig godt som tømrer, men hadde også lyst til å tenke mer helhetlige løsninger og å utvikle bygg, forteller Ronny.

Etter gode skussmål fra kolleger og venner i byggebransjen ble neste karrieresteg å gå 2 år ved bygglinjen ved Fagskolen i Oslo Akershus.

Etter en smakebit av digital bygging i flere av modulene ved de 2 årene på bygglinjen bestemte Ronny seg for å ta 1år fordypning innenfor BIM (Building Information Modelling). Dette viste å lønne seg for før eksamen var avlevert kom Con-Form på banen for å sikre seg Ronnys kompetanse.

– Kalkulasjonsavdelingen i Con-Form er i vekst, og vi er en bra gjeng som jobber tett med prosjektledere og kundene. Det tverrfaglige samarbeidet vi legger opp til medfører mer presis bygging. Det gir bedre løsninger og minimerer feil og byggetid, forklarer Ronny.

– Jeg har ikke angret på at jeg valgte å gå rett fra skolebenken til Con-Form. Det er et ungt miljø her i avdelingen min, samtidig som vi har et veldig nært samarbeid med de gamle traverne med lang erfaring og kompetanse innen prosjektstyring.

I kalkulasjonsavdelingen får jeg en grunnleggende forståelse for råbygg og systemer, og jeg er i kontakt med både kunde, regionssjefer og anleggsledere. Det gir mye innsikt, og er et veldig bra utgangspunkt for karrieren min i Con-Form.

I tillegg til spennende, faglige utfordringer, har vi et godt sosialt miljø, også utenfor arbeidstiden, avslutter Ronny, som deltar på både bedriftsfotball og sykkelritt med Con-Form i ryggen.