Jarle GjermundsenJarle Gjermundsen, Prosjektleder - Ansatt i Con-Form siden 2005

Jarle er vant til å stå på, til alle døgnets tider. Og han er glad i å jobbe. Men etter mange år som kokk med lange dager og ugunstige arbeidstider, byttet han ut forkle med anleggshjelm. Så og si fra den ene dagen til den andre.

– Jeg hadde en kamerat som jobbet på et prosjekt for Con-Form i Tønsberg, der de trengte flere folk på gulvet. Jeg hadde aldri jobbet i byggeindustrien før, men lærte fort hva forskalling og støp handlet om, forklarer Jarle Gjermundsen.

Etter kun ett år som hjelpemann ble han HMS-ansvarlig.

– Den gang betydde det at jeg gikk med grønn hjelm og fikk et 40 timers HMS-kurs, i dag er kravene og oppgavene mye mer omfattende og fyller en betydelig del av arbeidstiden.

I løpet av karrieren som kokk, hadde Jarle god erfaring med både organisering og ledelse. Han fikk derfor raskt ansvaret for både byggeplass og ansatte, og jobbet noen år som bas før han ble anleggsleder med ansvar for prosjekter på byggeplass. I 2014 flyttet han innendørs, og ble prosjektleder.

– Men det er fremdeles viktig for meg å komme ut på prosjektene. Derfor starter jeg alltid dagen klokka 06:00 på byggeplassen, for å få et godt innblikk i hva som skjer ute hos gutta, sier Jarle.

Fra hjelpemann på gulvet til prosjektleder ved hovedkontoret – ifølge Jarle er det opp til den ansatte hvor karrieren i Con-Form ender. I 2015 tok han fagbrev som betongarbeider ved siden av jobben

– Hvis du viser vilje og innsats er Con-Form åpne for å investere i både utdannelse, kurs og personlig utvikling. Jeg har fått mange muligheter, men nå slår jeg meg til ro som prosjektleder, avslutter Jarle.